ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας: Σ.Σ.Δ.Μ
Κωδικός άρθρου: 3152019
Τύπος άρθρου: Λοιπά άρθρα

Προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Καταγγελία

Του Δευτεροβάθμιου Σωματείου Συνταξιούχων με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ) που Εδρεύει στην Αθήνα Τρίτη Σεπτεμβρίου 7 και νόμιμα εκπροσωπείται.

Κοινοποίηση α) Στην υπουργό εργασίας

β) στον Διοικητή του ΕΦΚΑ

Θέμα: Παράνομη μεταστέγαση των υπηρεσιών του εφκα ΤΑΠ/ΔΕΗ από την οδό Μυλλέρου 13 σε διάφορους χώρους και δομές

Αξιότιμοι κύριοι

Είμαστε η μοναδική Ομοσπονδία στον χώρο των συνταξιούχων της ΔΕΗ με εγγεγραμμένα μέλη άνω των Σαράντα χιλιάδων και με καταστατικό σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων τους, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κοινωνικοασφαλιστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΗ ήταν ο μοναδικός οργανισμός στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας με διττή ιδιότητα εργοδότη και ασφαλιστή.

Ολα αυτά τα αρχεία από τη ΔΕΗ, μαζί με τα εξειδικευμένα στελέχη σε ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου μεταφέρθηκαν μετά τη μετατροπή της ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρεία στον ΟΑΠ-ΔΕΗ και κατόπιν ΤΑΠ/ΔΕΗ που στεγάζεται εδώ και περίπου 20 χρόνια σε ιδιόκτητο και άρτιο από κάθε άποψη καταλληλότητας κτίριο επί της οδού Μυλλέρου 13 στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την κεντρική υπηρεσία είχαν όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι Συνταξιούχοι μας ως σημείο αναφοράς τους.

Με την απόφαση της 4/4/2019 που ελήφθη κατά την οικεία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ  το τοπικό υποκατάστημα ασφαλισμένων του τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ διασπάται και περαιτέρω κατακερματιζονται  όλες οι υπηρεσίες τους οι οποίες πρόκειται να μεταστεγαστούν αλλού ιδίως σε μισθωμένα κτίρια..

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά παράβαση κάθε έννοιας προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος αλλά και των δικαιωμάτων των συνταξιούχων μελών μας, δεδομένου ότι

Α) το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ από τη λειτουργία του ΤΑΠ ΔΕΗ στο κτίριο επί της οδού Μυλλέρου 13 όλα αυτά τα χρόνια

Β) Περαιτέρω το κτίριο αυτό πληρούσε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την προσήκουσα χρήση του από το προσωπικό όσο και από τους επισκέπτες του.

Απεναντίας οι υπηρεσίες του μετά στεγάζονται σε άλλα κτίρια κυρίως στο κτίριο του πρώην ΤΑΥΤΕΚΟ επί της οδού Πατησίων τα οποία και μισθωμένα είναι, αλλά και τις προϋποθέσεις καταλληλότητας δεν πληρούν δεδομένου ότι δεν διαθέτουν ράμπα αναπήρων έξοδο κινδύνου και λοιπά με αποτέλεσμα να αποτελούν εστία κινδύνου για αυτούς που εργάζονται σε αυτό είτε για αυτούς που το επισκέπτονται καθημερινώς.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όχι μόνον δεν εξοικονομούνται χρήματα από την απόφαση μεταστέγασης, αλλά δημιουργείται πρόσθετη δαπάνη στους διοικούμενος συνταξιούχους μέλη μας οι οποίοι θα υποχρεώνονται για ένα έγγραφο να ταλαιπωρούνται αναζητώντας το σε υπηρεσίες που βρίσκονται διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος απορίας άξιο είναι η βιασύνη- προχειρότητα, με την οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ χωρίς καν να ερωτηθούν οι αρμόδιοι κοινωνικοί εταίροι όπως εμείς εν προκειμένω.

Μετά ταύτα ζητάμε την παρέμβασή σας για την άμεση αποκατάσταση της παράνομης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί κατά τα ανωτέρω.

 

Μετά τιμής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣ/ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΘ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΛΑΖ.ΠΟΥΓΓΙΑΣ

Καταθέστε σχόλιο

Το όνομα σας:


Η αξιολόγηση σας: Σημείωση η HTML δεν μεταφραζεται!

Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Γράψτε στο παρακάτω κουτί τον κωδικό που βλέπετε:Powered By kapsisted
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ © 2019